Lqhx0TURF_15Boc_TC_UxW7ReY4 KAMUNTING CENTRAL: #PAU2012 : DS #Najib Rasmi Perhimpunan Agung @UMNO 2012.

Pages

Thursday, November 29, 2012

#PAU2012 : DS #Najib Rasmi Perhimpunan Agung @UMNO 2012.

Majlis perasmian Perhimpunan Agung UMNO 2012 dimulakan dengan upacara perbarisan dan menaikkan bendera UMNO di Dataran Putra, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, hari ini.


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, yang juga Presiden UMNO tiba pada pukul 9 pagi bersama isteri, Datin Seri Rosmah Mansor dan disambut timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin serta pemimpin UMNO lain.


Najib, yang berpakaian baju Melayu biru, diiringi Muhyiddin dan Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor ke pentas khas untuk menerima tabik hormat daripada komander perbarisan ketiga-tiga sayap Umno, Wanita, Pemuda dan Puteri iaitu Mohd Noor Afindie Rositi.


Beliau dengan diiringi Ketua Wanita UMNO Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, Ketua Pemuda Khairy Jamaludin dan Ketua Puteri Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin memeriksa perbarisan 150 anggota ketiga-tiga sayap
UMNO.


Ucapan dari Presiden Najib kemudian menaikkan bendera UMNO "Sang Saka Bangsa" dengan diiringi nyanyian lagu Umno "Bersatu, Bersetia, Berkhidmat" oleh anggota parti.


Perhimpunan agung kali ini, yang berlangsung selama lima hari, bermula Selasa lepas dengan Perhimpunan Agung ketiga-tiga sayap parti itu melibatkan 2,973 perwakilan dari semua bahagian UMNO seluruh negara.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...