Lqhx0TURF_15Boc_TC_UxW7ReY4 KAMUNTING CENTRAL: TITAH #SULTAN TEMPELAK KERAJAAN PAS KELANTAN.

Pages

Tuesday, November 13, 2012

TITAH #SULTAN TEMPELAK KERAJAAN PAS KELANTAN.

Titah ucapan Sultan Kelantan yang menzahirkan ucapan terima kasih kepada Kerajaan Pusat kerana tidak meminggirkan negeri ini daripada arus pembangunan merupakan `tempelak' kepada kerajaan Pas negeri.


Ketua UMNO Bahagian Kota Bharu, Datuk Mohamad Fatmi Che Salleh berkata, selama ini kerajaan Pas Kelantan sering melemparkan pelbagai tuduhan bahawa Kerajaan Persekutuan kononnya menganaktirikan negeri ini.


Beliau berkata, titah ucapan Sultan Muhammad V itu yang turut menegur kerajaan Pas dalam pelbagai perkara, adalah amat tepat pada waktunya kerana baginda sememangnya sentiasa prihatin terhadap kebajikan dan kesejahteraan rakyat negeri ini.


"Itu tempelak kepada kerajaan negeri, sebab hakikat sebenarnya Kerajaan Pusat tidak pernah menganaktirikan rakyat Kelantan, kalau menganaktirikan rakyat kelantan dari awal lagi Kerajaan Pusat tidak peduli dengan penubuhan Jabatan Pembangunan Persekutuan (JPP)," katanya kepada pemberita ketika ditemui dalam program tinjauan mesra cakna rakyat di sini hari ini.Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...