Lqhx0TURF_15Boc_TC_UxW7ReY4 KAMUNTING CENTRAL: #KERAJAAN JANGAN TERLALU BERLEMBUT..

Pages

Sunday, November 25, 2012

#KERAJAAN JANGAN TERLALU BERLEMBUT..

Puak2 Anti Lynas ni memang cakap menipu dan bertujuan untuk mempolitikan sahaja isu Lynas untuk tujuan politik orang2 tertentu didalam PR!


1) Dalam ucapan kepada penyokong mereka, mereka merancang untuk membuat bantahan ini secara berterusan sehingga PRU13! maknanya selepas PRU13 nanti jika dia kalah atau menang dia tak akan teruskan lagi bantahan mereka!


2) mereka sengaja menuduh kargo yang di bawa masuk pada 22 dan 23 hb Nov yg baru lepas tiada logo raioaktif dan selepas dia sedar ada logo, dia pertikaikan pulak logo tu warna tak betul..kontena pulak katanya tak sesuai dan macam2 tuduhan tanpa di sedari operasi itu dipantau secara dekat oleh 4 orang pegawai AELB sepenuh masa dan pengandalian kargo mengikut prosidur Pelabuhan .. apa kepakaran mereka nak pertikai dan memperkecilkan standard operasi pihak berkuasa? bahkan setelah di ukur radiasi nya teramat rendah sama sahaja dengan bacaan radiasi semulajadi!


3) mereka di lihat sengaja membuat provokasi supaya masyarakat penyokong Lynas bertindak kasar terhadap kumpulan mereka dan mudah lah mereka menuduh Lynas mendalangi nya dan Lynas sedang menutup kesalahan.


4) mereka yang anti Lynas ini majoriti didalangi oleh kaum cina dengan di bantu oleh beberapa pemimpin pembangkang melayu demi politik sempit mereka untuk mendapat undi kaum cina semasa PRU nanti tanpa menyedari ramai kalangan pembangkang terutama dari PAS/PKR yang sedang mencari makan dalam Lynas itu sendiri!


5) apa pun pada aku ini lah hasilnya akibat kerajaan terlalu beri muka dan berlembut dengan mereka ... mereka berani langgar semua syarat dan undang2 dan mereka juga masih diberikan peluang macam2 mencari makan dengan kerajaan sambil membantah dan memfitnah kerajaan!Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...