Lqhx0TURF_15Boc_TC_UxW7ReY4 KAMUNTING CENTRAL: AMARAN DARI POLIS DIRAJA MALAYSIA!!!

Pages

Friday, February 11, 2011

AMARAN DARI POLIS DIRAJA MALAYSIA!!!

Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin parah, manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita..Berhati2 semua terutama para wanita.

Bahaya....!!!Baru minggu lepas malam Jumaat rakan KC parking kereta di parking awam. Semasa nak balik ke rumahnya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya. Bila dia tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya Cuma resit pam minyak .

Tak lama lepas itu dia terima email ini." AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )

Sedarlah semua! Tolong sebar2kan..... Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.

Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? KC pasti beg duit kita masih didalam kereta.

Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identiti kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN. Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian.

KC harap anda akan hantar berita ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...