Lqhx0TURF_15Boc_TC_UxW7ReY4 KAMUNTING CENTRAL: PILIHANRAYA KECIL NEGERI PERAK BAKAL MENCIPTA SEJARAH

Pages

Wednesday, March 10, 2010

PILIHANRAYA KECIL NEGERI PERAK BAKAL MENCIPTA SEJARAH


IPOH 3 Mac - ''Saya tidak mahu layan kerenah mereka." Itu jawapan ringkas Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir ketika mengulas tindakan pembangkang yang tidak mahu mengiktiraf sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang dijadual pada 30 Mac ini.

Tegas Zambry, jika pembangkang tidak berpuas hati, mereka perlu bertanya sendiri kepada Speaker DUN Perak, Datuk R. Ganesan kerana hak memanggil sidang DUN adalah di bawah bidang kuasa beliau.

''Tak taulah, itu mereka perlu tanya Ganesan," katanya ketika diminta mengulas mengenai tindakan pembangkang tidak mengiktiraf sidang DUN pada 30 Mac ini seperti disiarkan dalam sebuah laman blog.

Dalam laporan itu, kesemua 28 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) pakatan pembangkang di Perak dikatakan tidak akan menghadiri sidang DUN tersebut kerana tidak mahu mengiktiraf Ganesan sebagai Speaker.

Menurut Ahli Parlimen Bukit Gantang, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, mereka hanya akan menghadiri sidang DUN itu jika notis memanggil sidang DUN dikeluarkan oleh V. Sivakumar yang diiktiraf mereka sebagai Speaker yang sah.KC : SEKIRANYA IANYA BENAR-BENAR BERLAKU, RAKYAT PERAK AKAN BERASA BERTUAH KERANA 28 PILIHANRAYA KECIL AKAN TERJADI DI PERAK. INI KERANA MENGIKUT UNDANG TUBUH NEGERI PERAK, SEKIRANYA TIDAK HADIR WALAUPUN SEKALI MAKA KERUSI ADUN PERLU DIKOSONGKAN.

AGAK-AGAK NYALAH DEPA NEH BERANI TAK NAK SAHUT CABARAN UNTUK TIDAK HADIR DALAM SIDANG DUN PADA 30 MAC INI??? PENDAPAT KC, KOMFOM BACUL PUNYA.... HAHAHA...
YERLAH.. SAPA NAK SARA ANAK BINI KAT RUMAH... NAK HARAPKAN GAJI ADUN JER LA UNTUK SARA ANAK BINI DI RUMAH.

JADI, SEKIRANYA ADUN PEMBANGKANG NEH HADIR JUGAK, MAKNANYA MEREKA INI TELAH MENGIKTIRAF DATO' R. GANESAN SEBAGAI SPEAKER DUN PERAK. TAK PAYAH SEBOK2 NAK BAGI TAHU RAKYAT YANG DATO' R. GANESAN NIH SPEAKER HARAM LAH &MACAM2 LAGI.

HABIH TUH APER LG ISU NAK DIMAINKAN.. SUDAH LAHH NIJAR.. TEMBELANG KOME DAH PECAH... KALAU BRANI TAKYAH DATANG. HARI TUE BRANI SANGAT CABAR SURUH DAT' ZAMBRY BUBAR DUN.. DAN INILAH MASANYA NIJAR NAK BUBAR DUN... MARI KITA TENGOK SIAPA YANG RAKYAT SOKONG... ITUPUN KALAU ADER BRANI LA... SETAHU KC PAKATAN REBAH NEH BACUL TAHAP HAPRAK...

2 comments:

  1. salam KC,
    pendapat teman, dema ni bukan saja takut tapi ketak lutut bila berani cakap jer, kalau betui dema nak bubar , letak jer 28 dun yang dema ada, lagi pun bukan kah dema kata ini perjuangan demi rakyat, habih tu takut pulak nak bubar atau dalam erti kata lain dema sebenarnya perjuangan dema bukan untuk rakyat tapi sebenarnya perjuangan tembolok dema, biasaler yang kaut dulu tu dah habis nak balun hak rakyat yang baru tak boleh... kantoi ler pulak

    sekupang nak tanya? turun ker 30 hb nie?

    ReplyDelete
  2. insyallah turun... tgh semangat neh...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...