Lqhx0TURF_15Boc_TC_UxW7ReY4 KAMUNTING CENTRAL: PANAZ : TERIMA KASIH..... CIKGU.........

Pages

Wednesday, May 19, 2010

PANAZ : TERIMA KASIH..... CIKGU.........Sempena dengan Hari Guru yang disambut pada 16 Mei yang lalu, KC mendapat khabar berita bahawa Kerajaan Negeri Perak yang dipimpin oleh YAB DS Dr Zambry Abd Kadir telah menghantar kad-kad ucapan kepada guru-guru di Perak. Tahniah kepada DS Dr Zambry yang selalu menghargai segala pengorbanan guru yang menabur bakti demi anak bangsa.

Niat yang murni dibalas dengan perbuatan yang tidak seharusnya dilakukan oleh insan yang layak digelar guru. Dari 40,000 kad yang dihantar, terdapat sejumlah kecil kad yang telah dipulangkan kembali dengan coretan kata-kata yang kalau boleh digambarkan sebagai tidak mengenang budi atau lebih tepat BANGSAT!!!

Inilah perbuatan sebilangan kecil juak-juak PAKATAN ROSAK yang menjadi guru tetapi tidak menunjukkan nilai yang mulia seperti DS Dr Zambry. KC peroleh isu ini di Blog SP yang kalau bisa dikatakan sifat-sifat yang tidak bertamadun langsung.

Akan tetapi, KC ingin mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada sebilangan besar guru-guru di Negeri Perak ini yang masih lagi menpunyai nilai jati diri yang cukup tinggi. Terimalah ucapan penghargaan dari DS Dr Zambry ini sebagai pemangkin kearah usaha demi memartabatkan anak-anak bangsa ke satu tahap yang lebih tinggi. SELAMAT HARI GURU...... KC

1 comment:

  1. bro,seperkara perlu diingat....cikgu2 x semestinya pandai dlm semua perkara/hal.mereka mmg pandai dlm subjek2 yg mrk ajar tetapi ada juga cikgu yg bodoh spt diatas.itu bkn cikgu nama profession mrk tapi BERUK MAKYE.ada ke org mengucapkan tahniah atas hari profession mrk dibalas demikian rupa!?berhenti je la dari jadi guru dan jadi ahli politik mcm sekor monyet penderhaka kpd Sultan dan orang2 Melayu Perak tu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...